Meniu
Cos de cumparaturi

Magneti din ferite

Magnetii din ferite tari sunt compusi din oxid de fier si bariu sau strontiu.

Magnetii din ferite sunt caracterizati prin valoarea relativ mare a fortei coercitive si a temperaturii de lucru destul de mari (250 °C). Sunt magneti duri, casanti, cu remanenta mica, care nu se corodeaza. Rezista si la actiunea agentilor chimici.

Magnetii din ferite sunt utilizati pe scara larga la jucarii, motoare, magneti industriali de sustinere, difuzoare, sisteme de separare.

Magnetii isotropi din ferite de bariu (BaFe) sunt produsi la comanda, la dimensiunea solicitata.

Magnetii isotropi se pot magnetiza in orice directie si dispun de caracteristici magnetice aproximativ egale in directiile diferite.

Magnetii din ferite de strontiu (SrFe) sunt fabricati prin procedee uscate sau umede. Magnetii sunt prelucrati la dimensiunile finale in urma tratamentului termic.

Presarea magnetilor anisotropi se realizeaza in camp magnetic puternic. Acesti magneti prezinta caracteristici mult mai favorabili in aceasta directie decat in celelalte directii de magnetizare.

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul disponibil pe acest site, pentru a oferi funcționalităti specifice social media și pentru a analiza traficul. Citește politica de utilizare cookies.